Актуелности

Дејан Дабић: Биће дана и за пратеће програме

Овогодишњи 55. Филмски сусрети, остаће упамћени и по томе што је фестивалска публика остала без пратећих манифестација које су  фестивал чиниле посебним. Дејан Дабић, коселектор и члан Савета Филмских сусрета,  одлуку Савета коментарише овако:

„Ове године, у периоду кад му време није, одржавамо ковид издање Филмских сусрета са идејом да наставимо макар и на овај начин континуитет нашег најстаријег фестивала дугометражног играног филма, а да не угрозимо здравље гледалаца.”

Уз поштовање епидемиолошких мера, званични програм, програм гостујућих филмова и званичне награде, остали су исти, без обзира што се програм не одржава на Летњој позорници у Тврђави.

„Једино где Филмски сусрети неће имати уобичајени садржај је одсуство традиционалних пратећих манифестација, Изостављени су разговори с глумцима, промоције филмских књига и пројекције филмова у ’Kино региону’, рекао је Дабић и додао:

„Нисмо желели да наше посетиоце излажемо додатном ризику, јер би примена мера у условима који нису биоскопски била мало компликованија. Биће дана за ове програме. Надамо се редовном издању фестивала догодине у Тврђави са свим пратећим садржајима који чине чар овог јединственог филмског фестивала на свету.”

Оливера Сашек Радуловић

Биоскоп "Cineplexx" - STOP SHOP