Актуелности

Раде Ћосић, глумац друге вечери

РЕАЛНИ СНОВИ СЕ ОСТВАРУЈУ

Глумац друге фестивалске вечери на 55. Филмским сусретима према гласовима публике је Раде Ћосић за улогу у филму Екипа.

Звучаће као фраза, али мени је то на неки начин испуњење сна. Уназад годинама кад смо долазили на Филмске сусрете и слушали ко је глумац вечери од великана нашег глумишта, сви смо размишљали у неком тренутку да ћемо и ми једног дана бити то. Ја сам испунио један од снова самим тим што сам дошао са Екипом на фестивал, а ово је други сан. Kоји би био трећи не смем ни да кажем, рекао је Раде након проглашења.

Схватајући сложену епидемиолошку ситуацију која је једини разлог што се фестивал одржава у овој форми, Раде се нашалио:

Можда је ова награда дошла зато што је у публици било мало људи, да је било на Позорници, било би климаво. Нисам бројао, али сви ти људи који су се охрабрили да дођу и погледају филм су сигурно љубитељи филма можда већи него ја.

Сала биоскопа „Синеплекс” није била препуна, из епидемиолошких разлога, али није било ни Радетових колега глумаца.

Знам доста њих који ове године нису дошли на фестивал. Два су разлога, или је у питању вирус или снимају. Обично је овај фестивал крајем августа, када се и ми глумци одмарамо, бар већина нас, рекао је Раде.

Открио је да ускоро почиње снимање серије, не откривајући о чему је реч, као и да увелико припрема и нови филм. Реч је о друштвеноангажованој филмској причи која би, његова је жеља, могла да постане дигитална лектира будућих генерација, односно филмско остварење које открива шта је посао из снова генерација које долазе. Филм ће бити урађен у копродукцији Србије, Грчке и Румуније, открио је Раде. 

Светлана Петровић

Биоскоп "Cineplexx" - STOP SHOP