Жири

На 55. Фестивалу глумачких остварења играног филма у Нишу о добитницима званичних награда одлучиваће трочлани жири који ће чинити председница Тијана Печенчић и чланови Јелена Мила и Феђа Стојановић. Они ће, након што погледају свих 10 филмова из такмичарске селекције, донети одлуку о лауреатима традиционалних награда Гран при „Наиса“, Цар Константин и Царица Теодора, као и о носиоцима повеља за изузетну мушку и женску улогу, награда за мушку и женску епизоду и награде за најбољу дебитанстку ролу.

Фестивалске награде ће бити додељене у Сали 1 нишког „Синеплекса“, последњег дана Филмских сусрета, у четвртак, 15. октобра, са почетком у 20 часова, уочи пројекције гостујућих филмова на фестивалу.

Тијана Печенчић

Image
председница Жирија

Рођена у Београду 1986. године. Joш као тинејџерка била чан београдског Пан театра а затим уписује глуму на Академији уметности у Београду у класи Небојше Дугалића.

Позната по улогама у српским и хрватским ТВ серијама: Грех њене мајке, серијал Војна академија, Жене са Дедиња, Монтевидео, Бог те видео; Куд пукло да пукло, На граници. Филм: Шећерна вуна, По тамбури. Живи и ради у Београду.

Јелена Мила

Image
чланица Жирија

Рођена у Београду 1968, где је и завршила Факултет драмских уметно-сти. Играла је на сценама београдског Народног позоришта и Атељеа 212 као и на сцени Црногорског народног позоришта. Од 1998. године ради у Шведској - на сцени краљевског Драматен театра у Стокхолму играла је у неколико представа.

Играла је у филмовима: Како је пропао рокенрол, Лепа села лепо горе, Срећни људи, Знакови, Биће боље, Равна гора, Село гори а баба се чешља, За краља и отаџбину, Челичне ратнице. Последњих година успешно води Фестивал новог балканског филма у нордијским земљама и своју позоришну и филмску продукцију Јустин и М.А.М.М.А. Живи и ради на релацији Београд-Стокхолм.

Феђа Стојановић

Image
члан Жирија

Рођен је у Алексинцу 1948. године. Завршио је Академију за позориште, филм, радио и телевизију у класи Миленка Маричића. У стални ангажман Атељеа 212 улази још као студент на позив Мире Траиловић.

Играо је и на многим другим сценама. Представе (избор): Рањени орао, Молијер, Циганско гробље, Косанчићев венац 7, Чапља, Свети Георгије убива аждаху, Отац на службеном путу, Седам и по, Извињавамо се, много се извињавамо; Јегоров пут, Драма о Мирјани и овима око ње, Детектор лажи, На слово на слово, Лагум, Чарлама збогом, Лављи метеж, Лари Томпсон. Филм и телевизија (избор): Тамо и овде, Чарлстон за Огњенку, Флерт, Истине и лажи, Срећни људи, Роман о Лондону, Сан зимске ноћи. Бавио се педагошким радом на Академији уметности у Београду. Вишеструко награђиван. Живи и ради у Београду.

Биоскоп "Cineplexx" - STOP SHOP